La Rosetta compleix un any de ball amb el cometa 67P

Els sensors del robot Philae han descobert, entre altres coses, un vapor d'aigua amb un "sabor" diferent del dels oceans terrestres

07.08.2015 | 11:27
Imatge molt recent del cometa, que s´està apropant al Sol

La sonda europea Rosetta compleix un any gravitant al voltant del cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko, al qual va arribar després de viatjar durant una dècada en estat d'hivernació i sobre el qual va aterrar mesos més tard el mòdul Philae. Per celebrar-ho, a una setmana del seu punt més proper al Sol, l'Agència Espacial Europea (ESA) ha difós una imatge inèdita d'aquest objecte rocós que viatja per l'espai i en el qual els científics esperen trobar pistes sobre l'origen de la vida a la Terra.

Tant connectar amb el cometa com posar-hi un dispositiu va suposar una dels fites europees més grans en la història de l'exploració espacial. Els equips de la missió van haver de superar una sèrie de reptes, com aprendre a volar en un entorn impredictible i de vegades inhòspit. La nau ha enviat (a la Terra) dades científiques increïbles d'aquest intrigant cometa, va resumir l'ESA en un comunicat.

Entre els coneixements que ha aportat la missió, més enllà de la perícia d'arribar al seu destí i aterrar-hi, s'hi compta el descobriment de vapor d'aigua amb un "sabor" diferent del dels oceans terrestres, cosa que alimenta el debat sobre si els cometes van portar l'aigua al nostre planeta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema