Un colom capturat dimarts en una presó de Costa Rica amb 14 grams de cocaïna i 14 de marihuana passarà la resta dels seus dies en captivitat i en exhibició al públic, ha informat el centre de rescat animal Zoo Ave

L'animal, batejat popularment com el "narcocolom", va ser lliurat aquest dimecres al Zoo Ave per part de les autoritats de la Policia Penitenciària després de la seva captura a la presó La Reforma, situada uns 25 quilòmetres a l'oest de San José.

"Quan hi va ingressar se li van dur a terme exàmens físics. Afortunadament no tenia cap lesió, però passarà un temps en quarantena i després passarà a exhibició, ja que per la seva condició i espècie no podrà ser alliberada", ha indicat el centre.

Segons el centre, el colom és de l'espècie Columba livia, que no és nativa de Costa Rica i per tant se la considera exòtica.

Després d'alguns exàmens i del període de quarantena, que s'empra per descartar malalties, el "narcocolom" serà exhibit al públic al costat d'un grup d'aus de la mateixa espècie. L'au de color negre, que carregava una bossa del mateix color farcida de droga, presumptament va ser entrenada per entrar al penal La Reforma i lliurar la dosi de droga a alguns dels reus, van indicar les autoritats el dia de la seva detenció.