La tonadillera Isabel Pantoja està ingressada a l'hospital privat Infanta Luisa de Sevilla per una nefropatia diabètica, una malaltia renal que ha motivat que la jutge de Vigilància Penitenciària li hagi concedit dos permisos extraordinaris perquè no torni a la presó.

Pantoja, que compleix una pena de dos anys per blanqueig de capitals a la presó de dones d'Alcalá de Guadaíra (Sevilla), va ingressar al centre sanitari el 4 d'agost passat, hores abans que conclogués un permís ordinari de sis dies que li va concedir la jutge.

La cantant ha estat diagnosticada d'una patologia renal, la nefropatia diabètica, secundària a la seva patologia de base, la diabetis, i presenta variacions amb irregularitats tant en els valors de glucèmia com de creatina, segons han informat a Efe fonts sanitàries.

La patologia de la tonadillera exigeix un control especialitzat fins que arribi a un estat de normalització i a partir de les proves complementàries que se li facin, han afegit les fonts.

El segon examen dut a terme per un metge forense a la cantant va calcular que el període d'hospitalització s'havia de perllongar entre 7 i 10 dies en funció de la seva evolució i de les proves que li facin.

El segon permís extraordinari per malaltia que se li va concedir s'acaba el 18 d'agost, per la qual cosa les mateixes fonts han apuntat la possibilitat que la cantant continuï ingressada al centre sanitari i no hagi de tornar a la presó el dia fixat, cosa que requerirà un nou permís judicial.

Segons el web de la Clínica de la Universitat de Navarra, la nefropatia diabètica, "pràcticament irreversible", és el nom que es dóna a les alteracions en el ronyó que es produeixen en persones amb diabetis quan el seu control de la glucosa en sang i altres factors associats no ha estat adequat.

El mateix centre sanitari afegeix que aquesta patologia forma part de les complicacions cròniques de les diabetis mellitus i és responsable de prop del 30% dels malalts en diàlisi periòdica, així com la primera causa de trasplantament renal en els països occidentals.

La jutge que l'11 d'agost va aprovar el segon permís extraordinari es va basar en l'informe del metge forense, així com en la proposta de la junta de tractament.