El palau de Kensington ha demanat als mitjans de comunicació que no publiquin instantànies del príncep Jordi, el fill dels ducs de Cambridge, no autoritzades o preses per fotògrafs que van "massa lluny" per captar-les .

En una carta enviada aquest divendres als mitjans de comunicació, el secretari de comunicacions dels prínceps Guillem i Caterina, Jason Knauf, ha lamentat la "persecució" a què està sotmès el primogènit dels ducs, de dos anys, besnét de la reina Isabel II i tercer en la línia de successió de la corona britànica.

"Assetjament"

"Escric per oferir una visió general dels reptes actuals als quals s'enfronta el palau de Kensington per protegir el príncep Jordi i la princesa Carlota de l'assetjament i la vigilància dels fotògrafs paparazzi", va dir Knauf en la missiva, referint-se també a la filla petita de la parella, nascuda el 2 de maig passat.

El secretari reial va assegurar que, tot i que la "gran majoria" dels mitjans internacionals i nacionals respecten les normes, un petit nombre d'aquests "s'ha passat de la ratlla" i ha publicat fotografies de Jordi preses en "circumstàncies inacceptables".

Knauf va recordar que els ducs de Cambridge agraeixen la col·laboració dels mitjans que han rebutjat publicar instantànies no autoritzades dels seus fills, i alhora ha dit que estan "encantats" d'haver "compartit" fotos oficials d'ells en "els últims mesos".

"No obstant això, els fotògrafs paparazzi van cada vegada més lluny per observar i vigilar els moviments del príncep Jordi per capturar-ne imatges clandestinament i vendre-les al grapat de mitjans internacionals que encara estan disposats a pagar per obtenir-les", ha indicat Knauf.

El secretari va posar l'exemple d'un succés ocorregut la setmana passada que va qualificar de "preocupant, però no del tot infreqüent".

"Un fotògraf va llogar un cotxe i va aparcar en un lloc discret davant d'una àrea de jocs per a nens. Tot i estar prou protegit per les finestres enfosquides, va anar més enllà i va penjar llençols dins del vehicle per crear un amagatall amb menjar i beguda per estar tot un dia de vigilància, amb l'esperança de captar imatges del príncep Jordi", va relatar Knauf.

Amagat al maleter

Segons la seva versió, la policia va trobar aquest fotògraf ficat al maleter del cotxe, on intentava prendre instantànies amb una lent de llarga distància a través d'un petit forat efectuat en el seu amagatall.

El que preocupa Caterina i el príncep Guillem, la mare del qual, Diana de Gal·les, va morir en un accident de cotxe quan fugia dels paparazzi, és que no "sempre és possible distingir ràpidament" entre "qui vol fer fotos i qui vol fer mal". Knauf ha insistit que el citat incident no és un cas aïllat, i va incloure a la carta una llista de casos similars ocorreguts en els últims mesos.