Un lloro, Hariyal, ha hagut de declarar davant la policia de Rajura, a l'estat occidental indi de Maharastra, després de ser acusat per una dona d'insultar-la a instàncies del seu fillastre, cosa que no es va poder provar però que finalment va provocar que el fessin fora de casa.

Un lloro, una dona, el seu fillastre i un veí van comparèixer davant la policia de Rajura en una insòlita escena que va començar a instàncies de Janabai Sakharkar, de 75 anys, que assegura que el seu fillastre havia ensenyat paraulotes i insults a Hariyal perquè els recités cada vegada que passa pel costat de la seva finestra.

Encara que l'Índia és un país que atorga una particular protecció als animals, amb micos que es colen al Parlament i vaques que caminen per les autopistes, Hariyal no va poder defugir l'autoritat. Ni tan sols el fet que a la comissaria de Rajura sabessin, segons va reconèixer l'inspector, que la senyora i el fillastre, gran amic de l'amo de Hariyal, tenien picabaralles per problemes per una propietat va poder evitar que l'au fos cridada a testificar.

"Vam demanar al veí que vingués amb el lloro i vam dir a la senyora que parlés amb ell per veure si era veritat que la insultava", va explicar l'inspector de policia Dongre en narrar l'acarament.

Després de 15 minuts increpant, el silenci amb què el lloro va trampejar el temporal va acabar desmuntant l'acusació de la demandant. Davant l'evidència, Dongre va demanar al veí que s'emportés l'animal però l'home, víctima de la pressió del moment, va optar per prendre una decisió dràstica.

"Va dir que era millor que deixéssim lliure el lloro, perquè si no la dona seguiria creant molèsties innecessàries i acabariem a la comissaria una vegada i una altra", va indicat l'inspector.

A Hariyal li van mostrar la porta del carrer, però aquest, segons va narrar el policia, no va volar i es va quedar al costat del seu amo.

"És una mascota", va indicar el policia subratllant l'òbvia condició de l'ocell.

Davant aquesta situació, la policia es va veure en l'obligació de portar l'assumpte davant les autoritats competents i lliurar-los l'innocent acusat, ja convertit en repudiat excompany domèstic.

És a dir, que "vam haver de trucar als guàrdies forestals i donar-los-el perquè se'l quedessin", va indicar Donge.