Raffi Freedman-Gurspan, la primera funcionària obertament transsexual de la Casa Blanca, ha començat a treballar aquesta setmana com a directora de contractació de l'Oficina de Personal, segons ha informat avui la residència presidencial.

La seva contractació "demostra el tipus de lideratge que aquesta Administració defensa", ha indicat en un comunicat Valerie Jarrett, assessora del president dels EUA, Barack Obama, en confirmar el nomenament de Freedman-Gurspan, una transsexual de raça negra que va treballar com a consellera política en el Centre Nacional per la Igualtat Transsexual.

"El seu compromís amb millorar les vides dels transsexuals nord-americans, particularment persones de color i aquelles que viuen en la pobresa, reflecteix els valors d'aquesta Administració", ha subratllat Jarrett.

Obama "sempre ha dit que vol que la seva Administració s'assembli al poble nord-americà", va comentar en un altre comunicat la directora del Centre Nacional per a la Igualtat Transsexual, Mara Keisling, a l'anotar que, "inevitablement", hi havia d'haver una persona transsexual treballant en la Casa Blanca.

Durant el seu mandat, Obama ha pres diverses mesures dirigides a garantir la igualtat de drets per a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) i ha estat el primer president dels EUA a expressar públicament el seu suport al matrimoni homosexual.

L'any passat, Obama va firmar un decret que prohibeix a les empreses que tinguin contractes amb el Govern federal tota discriminació contra els seus empleats LGTB.

A més, al juliol el Pentàgon va iniciar els tràmits per eliminar la norma que prohibeix que les persones que estan o han passat per un canvi de sexe formin part de les Forces Armades nord-americanes.