Pantoja torna a la presó després de vint dies ingressada a l'hospital

Se li ha diagnosticat una malaltia de ronyó i haurà de seguir una dieta estricta i un tractament mèdic

25.08.2015 | 07:55
Isabel Pantoja

La tonadillera Isabel Pantoja va tornar dilluns a la presó de dones d'Alcalá de Guadaíra (Sevilla), on compleix una pena de dos anys per blanqueig de capitals, després de passar vint dies ingressada en un centre sanitari per la malaltia renal que té.
La cantant ha arribat al centre penitenciari "desmillorada" per la seva estada a l'hospital i ara haurà de seguir una dieta alimentària "rigorosa" així com un tractament per controlar els valors mèdics dels ronyons, segons han apuntat a Efe fonts penitenciàries. La sortida de la cantant de l'hospital privat Infanta Luisa de Sevilla, situat al barri de Triana, va tenir lloc dilluns al matí.
Pantoja havia d'haver tornat a la presó el 5 d'agost després d'un permís ordinari de set dies, encara que un dia abans va ingressar a l'hospital afectada d'una "nefropatia diabètica", una malaltia renal que és responsable de prop del 30% dels malalts en diàlisi periòdica així com la primera causa de trasplantament renal als països occidentals.
Quan va ingressar a l'hospital, des del jutjat de vigilància penitenciària es van concedir a la cantant fins a tres permisos extraordinaris de set dies per malaltia.
L'últim no ha arribat als set dies, que es complien a les dotze de la nit d'avui, perquè el seu estat de salut ha millorat. Per concedir aquestes sortides, el jutjat de vigilància penitenciària ha tingut en compte l'opinió dels metges forenses que han visitat la cantant a l'hospital, que van recomanar el seu internament sanitari.
El jutjat també ha escoltat el dictamen favorable de la Fiscalia per concedir-li el permís així com l'opinió de la junta de tractament de la presó. Pantoja compleix dos anys de presó per blanqueig de guanys il·lícits de Julián Muñoz.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema