L'emblemàtic Big Ben ha estat donant les campanades amb sis segons de retard durant els últims quinze dies, va admetre ahir Ian Westworth, rellotger del Parlament britànic.

El monument de Londres, que ja té 156 anys d'antiguitat, s'ajusta mitjançant l'addició i eliminació de monedes al seu pèndol, que determinen la velocitat a la qual es balanceja.

Els mecànics van descobrir el retard del rellotge el cap de setmana, entre el 15 i el 16 d'agost, i l'han arreglat de forma gradual.

Westworth, que va qualificar el Big Ben de "temperamental", va dir que el centenari rellotge necessita "un petit ajust de tant en tant", a causa de la seva antiguitat i del seu funcionament diari. La imprecisió de les campanades va provocar interrupcions en l'emissora pública BBC Ràdio 4, que emet el so del rellotge en directe.

Després d'aquest succés, els mecànics estan fent controls cada dia, en comptes de tres vegades a la setmana, com es feia fins ara. Encara que la causa del retard es desconeix, un portaveu va explicar que són diversos els factors que hi poden influir, com la pressió de l'aire, la temperatura i els engranatges, entre d'altres.