Investiguen una nova teràpia per les resistències del càncer colorectal

28.08.2015 | 07:58

Un estudi del grup d'investigació sobre càncer i cèl·lules mare de la Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) ha avaluat l'eficàcia d'una nova estratègia terapèutica capaç de revertir la resistència dels tumors colorectals a determinats tractaments.
L'estudi, publicat a la revista Clinical Cancer Research, pretén vèncer l'elevada resistència que els tumors de còlon i recte presenten a un tipus de tractament amb inhibidors de PI3K o AKT, que provoquen que el càncer segueixi desenvolupant-se.
La nova estratègica terapèutica avaluada, que combina simultàniament dos tipus d'inhibidors, aconsegueix reduir el creixement tumoral, segons Héctor Palmer, un dels autors de la publicació.
L'investigador s'ha mostrat convençut que l'estratègia avaluada a l'estudi permetrà augmentar l'efectivitat dels tractaments en els casos de càncer colorectal, en els quals la utilització d'inhibidors PI3K/AKT pot provocar que les cèl·lules tractades s'escapin i produeixin metàstasi.
Per a l'estudi del nou inhibidor, es van utilitzar cultius cel·lulars i es van inocular cèl·lules derivades de tumors de pacients en ratolins d'experimentació. D'aquesta manera, al laboratori es van crear models d'animals xenopacients, capaços de reproduir amb precisió la malaltia humana, atès que preserven les mateixes alteracions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema