Japó abarateix els regals als avis de més de cent anys per estalviar

28.08.2015 | 07:58

Les persones centenàries del Japó deixaran de rebre la tradicional copa de plata que el govern té per costum lliurar a tots els seus ciutadans que compleixen 100 anys perquè el seu augment progressiu està afectant les arques públiques.
L'executiu nipó, que va començar aquesta pràctica el 1963, ha decidit buscar una alternativa més barata al regal commemoratiu valorat en uns 7.600 iens (56 euros), segons ha informat la cadena pública japonesa NHK.
L'any en què es va posar en pràctica la iniciativa, Japó tenia uns 150 centenaris entre els seus ciutadans, però en l'actualitat el nombre s'ha multiplicat per més de 200.
Segons dades del Ministeri de Salut, Treball i Benestar, enguany 32.400 persones rebran la singular copa, un detall el cost del qual s'estima en 260 milions de iens (1,91 milions d'euros).
El Govern japonès substituirà a partir de l'any que ve el cotitzat calze de plata massissa per un altre fet amb làmines de plata, un canvi amb què preveu retallar a la meitat la despesa.
Japó té la societat més longeva del planeta.
Els centenaris registrats al país asiàtic ascendeixen a 58.820, fet que suposa 46,21 per cada 100.000 habitants, segons dades governamentals de setembre de 2014.
L'envelliment de la població japonesa suposa, entre d'altres aspectes, un gran repte per al sosteniment actual del sistema sanitari i del sistema de pensions de la tercera economia més important del planeta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema