La Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer ahir al migdia una actuació històrica a la Diada de Sant Fèlix aconseguint descarregar el 4 de 9 amb agulla, el 4 de 9 net -que mai havien assolit abans- i el pilar de 8. A més a més, van carregar la torre de 8 neta.

El món casteller és encara un món sense límits. Al mateix temps que la Colla Vella feia aquesta jornada històrica, els Minyons de Terrassa també arrodonien una diada històrica en la seva trajectòria. Van descarregar amb seguretat el 3 de 10 amb folre i manilles, el 5 de 9 amb folre, la torre de 9 amb folre i manilles i van carregar el pilar de 8. Per la seva banda, els Castellers de Vilafranca van resoldre la diada, de gairebé 5 hores, sense descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles, mentre que la Joves Xiquets de Valls va recuperar la torre de 9 amb folre i manilles.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va sortir de Vilafranca del Penedès oferint la millor actuació de la seva història, malgrat haver caigut en el seu intent del 3 de 10 amb folre i manilles. D'aquesta manera, la Vella va obrir plaça a dos quarts d'una puntualment descarregant un còmode i segur 4 de 9 amb agulla. A la segona ronda, la colla va tirar endavant el 3 de 10 amb folre i manilles després d'haver-lo desmuntat en un primer intent, però el castell anhelat va acabar fent llenya. Això va encoratjar la colla, que va oferir una tercera ronda apoteòsica amb l'històric 4 de 9 net que va desfermar l'eufòria de la plaça. La diada d'aquest 30 d'agost la van arrodonir carregant la torre de 8 neta -que va fer llenya després de fer l'aleta- i descarregant el pilar de 8 amb folre i manilles.

Per la seva banda, els Minyons de Terrassa van tornar a Sant Fèlix amb molta energia i seguretat, després de no haver estat convidats l'any passat. La colla malva va iniciar la seva actuació descarregant el 3 de 10 amb folre i manilles, i era la primera vegada que descarregaven aquest castell a Vilafranca del Penedès. A la segona ronda, els Minyons van descarregar el 5 de 9 amb folre, amb una nova fita històrica, ja que durant l'última dècada no havien aconseguit signar aquest castell a la capital de l'Alt Penedès, i això va aixecar una gran eufòria entre el públic. A la tercera ronda, van descarregar amb confiança la torre de 9 amb folre i manilles.