L'escriptor Frederick Forsyth, famós per les seves novel·les de suspens i acció convertides en supervendes, va treballar com a agent dels serveis secrets britànics MI6 durant més de vint anys, segons ha revelat en un article publicat al diari dominical de Londres Sunday Times.

L'autor de llibres com El dia del xacal (1971) va ajudar el MI6 en diverses ocasions, entre elles una que va tenir lloc a l'Alemanya de l'Est el 1973 durant l'època de la guerra freda.

Segons ha relatat, hi havia un coronel rus que treballava per als serveis britànics a l'antiga Alemanya de l'Est i tenia un paquet que s'havia de treure d'aquest país.

"'No hi ha manera de fer-lo passar per alemany', em van dir, 'així que cap curs de repàs, només ficarem al país un turista britànic i que en surti portant alguna cosa'", explica Forsyth sobre aquesta missió, que va tenir lloc dos anys després de publicar El dia del xacal, que va ser portada després al cinema amb l'actor britànic Edward Fox.

Segons sembla, la missió va estar a punt de fracassar perquè la llavors policia alemanya va fer aturar el cotxe en què viatjava, amb els documents que havia aconseguit, a la frontera de Baviera, afegeix el literat, que actualment té 77 anys.

Forsyth admet que ha decidit fer aquestes revelacions perquè ha passat molt de temps i perquè ja no existeix l'Alemanya de l'Est ni els serveis secrets KGB de l'extinta Unió Soviètica.

A més, l'autor va facilitar al MI6 informació sobre la guerra de Biafra (1967-1970), ja que treballava llavors com a periodista.

La relació de l'escriptor amb el MI6 va ser tan estreta que aquest servei solia llegir els seus manuscrits abans de ser publicats per evitar que revelés aspectes comprometedors de la feina dels agents, explica Forsyth.

L'escriptor és autor de nombroses novel·les famoses, com L'expedient Odessa, Gossos de guerra, L'alternativa del diable, El manifest negre, El quart protocol i L'afganès. Les seves obres relaten intrigues polítiques d'alt nivell amb espies, militars, secrets perillosos i amenaces de magnicidi o de guerres nuclears.