La zona on podria trobar-se el "tren de l'or" nazi, un comboi ferroviari desaparegut fa 70 anys quan presumptament transportava tresors, roman acordonada per la policia mentre les autoritats de la Baixa Silèsia esperen l'arribada de l'Exèrcit perquè se sumi a la recerca.

Les forces de seguretat poloneses vigilen l'àrea compresa entre els quilòmetres 61 i 65 de la ruta ferroviària entre les localitats de Wroclaw i Walbrzych, on se suposa que s'amaga el tren del III Reich, amagat en un dels túnels construïts per l'Alemanya nazi per evitar els danys dels bombardejos aliats.

A la zona s'ha instal·lat un centre mòbil de control, amb càmeres de vigilància per evitar l'accés dels centenars de curiosos i caçatresors que pul·lulen pels voltants.

En els últims dies les autoritats locals han demanat als ciutadans i visitants que evitin acostar-se al lloc, i insisteixen en el risc que la càrrega inclogui armes químiques o explosius de la Segona Guerra Mundial.

A més, abans-d'ahir un home gairebé va morir atropellat per un tren quan intentava fer-se una foto al costat del ferrocarril, el que ha obligat a extremar la seguretat per evitar l'accés a la zona.