Una aplicació per a dispositius mòbils i tauletes digitals (iVacunes) recorda als ciutadans i als professionals de salut catalans el calendari de vacunació dels nens o les dosis de vacunes que requereixen els viatgers. L'aplicació és gratuïta, permet apuntar la informació sobre les vacunes rebudes i visualitzar les cites mèdiques per a les següents dosis, i a més informa sobre una trentena de malalties.

En una segona fase, és previst que iVacunes substitueixi el carnet de vacunació en paper, estigui connectada a la carpeta personal de salut i en rebi informació i es retroalimenten.

L'aplicació està disponible per a dispositius amb sistema operatiu Android i iOS i conté informació tant de les vacunes sistemàtiques -indicades per a tota la població a partir de l'edat infantil i que s'apliquen d'acord amb el calendari de vacunació vigent- com les no sistemàtiques -indicades per a determinades persones o sectors de població i en determinades situacions especials. Tota la informació recollida per l'aplicació queda emmagatzemada únicament i exclusiva al dispositiu des del qual l'usuari s'ha descarregat l'aplicació. Ni el departament de Salut, ni els desenvolupadors de l'aplicació, poden tenir accés a les dades que l'usuari transfereix i en cap cas poden ser cedides a tercers. L'usuari és l'únic responsable de la informació proporcionada, així com de la seva veracitat, i en qualsevol moment pot modificar o eliminar el contingut.

L'app s'estructura en quatre blocs. El primer conté informació sobre més de trenta vacunes, i explica en tots els casos com és la malaltia, a qui afecta i el percentatge d'eficàcia de la vacuna. Amb la resta d'apartats, l'usuari pot conèixer i seguir el calendari de vacunació i registrar tant les vacunes pròpies com les dels fills o menors al seu càrrec.