La santvicentina Antolina Vilaseca exposa per segon cop a Asunción

Participa en una exposició col·lectiva d'artistes de Catalunya, el Paraguai i el Japó

09.09.2015 | 00:00

L'artista santvicentina Antolina Vilaseca va participar l'any passat en una col·lectiva d'artistes catalans al Centre Català d'Asunción, la capital de Paraguai, amb motiu de la celebració del primer centenari de la creació del centre. Ara, una nova mostra que inclou artistes de Catalunya, el Paraguai i el Japó torna a incloure obra de l'artista sanvicentina.
L'exposició és al Centro Cultural de la Ciudad Carlos Colombino, un dels llocs emblemàtics d'Asunción format per l'agrupació de nou cases, algunes d'estil colonial i altres de més recents. Concretament s'exhibeix, fins a mitjan mes, a l'edifici Casa Castelví, un dels nou que conformen el conjunt i que té el nom del català que la va construir, Josep Castelví, que el 1800 era vicealcalde d'Asunción.
La mostra, produïda per la direcció general de Cultura de l'ajuntament de la ciutat, ha estat comissariada per Marta Montcada i coordinada en la part tècnica per Ichiro Irose, gestor cultural japonès molt vinculat a Catalunya i que ha inclòs en l'exposició representants catalana, paraguaians i japonesos.
Les obres exposades, d'autors com Grau Garriga, Antoni Tàpies o J.J. Tharrats, són de tècniques diverses: pintura, gravat, vídeo i ceràmica. Antolina Vilaseca hi participa amb gravats de la sèrie Centres, realitzats amb linòleum. És una tècnica que, per la duresa del procediment, ja fa uns anys que no utitlitza, i per aquest motiu aquestes peces tenen un interès especial dins del conjunt de la seva obra. La sèrie Centres són gravats de 56x65 cm, amb un intens contrast entre el blanc i el negre i amb unes temàtiques habituals en les obres de l'artista santvicentina: referències a figures humanes i elements dels regnes animal i vegetal, suggerides més que explicitades. Són, en definitiva, estructures incialment disperses, i que s'entrellacen entorn del centre.
Antolina Vilaseca explica que en les seves obres hi aplega "aspectes de l'home: capacitats, tendències, sentiments... En el subconscient hi tenim molta informació, molts desitjos, coses que no controlem racionalment, però que l'exercici de l'art ajuda a anar trobant i fer-les realitat". Afegeix que "l'artista, a l'hora d'expressar una experiència personal, interior, intenta posar ordre al caos profund i misteriós mitjançant formes, colors, textures... L'art és com un ritual que propicia la connexió amb parts més profundes de la persona. És com un intent de fusionar el món racional i l'irracional, allò conscient i allò inconscient".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema