Dos nadons que van ser intercanviats quan van néixer en un hospital privat salvadorenc van ser retornats a les seves veritables famílies gairebé tres mesos després del part i després de dur-se a terme proves d'ADN a 4 famílies diferents, han informat les autoritats salvadorenques.

"L'entrega va tenir lloc tot just dos dies després que quatre mares se sotmetessin a la prova d'ADN per identificar la compatibilitat genètica amb els seus fills", va assenyalar la font.

El cas va causar enrenou entre l'opinió pública després que Mercedes Casanellas i el seu marit, el britànic Richard Cushworth, es presentessin al jutjat cinquè de pau de San Salvador i denunciessin que l'hospital els va lliurar un nadó que no era el seu, emparats amb proves genètiques efectuades als Estats Units.

Per solucionar la situació, la Fiscalia va ordenar la realització de proves a tots els nens que havien nascut el mateix dia, el 21 de maig, en aquest hospital, i als que eren considerats els seus pares.

Per aquest cas, el ginecòleg que va atendre el part de Mercedes Casanellas, Alejandro Guidos, afronta en llibertat l'etapa d'instrucció judicial del cas.