Mura ha tornat a reviure una de les tasques agrícoles més arrelades al poble fins fa uns 50 anys però que s'ha anat perdent amb el temps. Ho ha fet amb la Festa de batre el cigró, que aquest diumenge va aplegar més de 600 persones.

Són molts els veïns de Mura que encara es recorden de quan elaboraven el cigronet (petit, sense pell, i de fàcil cocció), que es planta entremig de les oliveres per aprofitar l'espai, i que és especialment valorat en la cuina del país, fins al punt que aquests darrers anys se n'ha anat recuperant el cultiu.

A la festa de diumenge es va fer una demostració de com era la batuda del cigró amb cavall, i es va ventar amb una antiga màquina. Paral·lelament, es va fer una exhibició d'oficis antics pels carrers ambientats del poble, i es van organitzar diversos tallers i jocs infantils. També es va poder visitar una tina per fer vi del segle XVIII, l'església de Sant Martí, i l'ermita de Sant Antoni, entre altres indrets del poble.

El programa es va complementar amb activitats per a tota la família, des de passejades amb carro, fins a visites al molí del Mig, o una excursió al Puig de la Bauma. A més, al final de la festa hi va haver una actuació de la Coral Talamanca.