Els finalistes del premi Cartaví Internacional 2014, acompanyats per quatre prescriptors de vins destacats dels Estats Units d'Amèrica, han visitat aquesta setmana el celler Abadal, de la Denominació d'Origen Pla de Bages. Aquesta visita forma part d'un intercanvi entre professionals del vi dels Estats Units i també de Catalunya, els quals estan realitzant una ruta per terres catalanes i també americanes amb l'objectiu de conèixer el producte vinícola de la zona.

El grup de visitants, que era format per Caitlin Doohan i Roberto Montoya, finalistes del premi Cartaví Internacional 2014 del restaurant Toro i Socarrat de Nova York; Virginia Philip, Màster Sommelier; Peg San Felippo, periodista especialitzada en vins; i les Wine Consultants Nora Z. Favelukes i Ariel Lacayo, va gaudir d'un dia a Abadal visitant el celler i la vinya, coneixent en primera persona els projectes que està duent a terme el celler i també tastant els seus vins i les diferents varietats amb les quals està treballant actualment el celler Abadal de la família Roqueta i situat a Avinyó.

El premi Cartaví reconeix cada any diferents restaurants catalans i també estrangers en els quals els vins catalans tenen una destacada presència a la seva carta.

El concurs Cartaví és organitzat per l'Associació Vinícola Catalana (AVC), i en aquesta ocasió, l'entitat ha reunit els finalistes de l'edició internacional de l'any passat per recórrer diferents denominacions d'origen de vi catalanes i visitar alguns cellers de la zona, entre els quals l'Abadal.