La popular escriptora Jackie Collins, nascuda a Londres i que durant la seva carrera va vendre 500 milions d'exemplars de les seves novel·les, ha mort als 77 anys a causa d'un càncer de pit, segons ha informat la revista People, que cita un comunicat de la família.

"Amb gran tristesa anunciem la mort de la nostra bella, dinàmica i amant mare Jackie Collins, víctima d'un càncer de pit", expressa el comunicat divulgat per la família Collins, que resideix a Beberly Hills, Califòrnia (EUA).

Diagnosticada en l'etapa 4 del càncer de pit fa sis anys, Collins va optar per mantenir la seva malaltia gairebé totalment en secret, confiant principalment en les seves tres filles, Tracy, de 54 anys, Tiffany, de 48, i Rory, de 46, afirma la revista nord-americana.

"Va viure una vida meravellosament plena i va ser adorada per la seva família, els seus amics i els milions de lectors als quals ha entretingut durant més de quatre dècades", afegeix el comunicat.

Jackie Collins, nascuda el 4 d'octubre del 1937, va ser una veritable inspiració per a les dones en la ficció i una força creativa, afirma la família. Va ser una escriptora prolífica, amb més de 500 milions d'exemplars venuts, i les seves novel·les han estat traduïdes a 40 idiomes.

El seu últim llibre sobre Els Santangelos, a la venda des del juny, tracta de la venjança, el sexe i les drogues, entre altres problemes, als quals s'enfronta una Lucky Santangelo "forta i impredictible", segons es descriu en la seva sinopsi.

La novel·la, que segueix la saga familiar dels Santangelo, és èpica, plena d'amor, luxúria, venjança i passió, afegeix.

En la seva última entrevista, concedida el 14 de setembre a casa seva a Beverly Hills a la revista, Collins va afirmar: "no em penedeixo gens del que he fet", en concret mantenir en privat la seva experiència amb el càncer.

"Ara vull salvar vides d'altres persones" amb la divulgació de diversos llibres sobre aquesta malaltia, va dir en l'entrevista.

Entre altres llibres, Jackie Collins va escriure Luxe i poder, Risc, Dones de Hollywood, una nova generació, Rock Star Tot el que puguis desitjar.