La líder independentista escocesa Nicola Sturgeon posa per a la revista Vogue

La política afirma que
"faci el que faci, la gent parlarà del que porto i del meu pentinat"

25.09.2015 | 00:00

La líder del Partit Nacionalista Escocès (SNP) i ministra principal del Govern d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha confessat que va tenir "un conflicte intern" sobre si aparèixer a la revista de moda Vogue al Regne Unit, per a la qual posa en l'edició d'octubre.
Sturgeon, de 45 anys i que sempre lamenta que se la jutja per la seva imatge, va dir als periodistes que "va tenir un dilema" sobre si seria útil aparèixer en la publicació, on se la veu amb una faldilla de tub florejada i un jersei de punt de màniga curta.
"Sé que, faci el que faci, la gent parlarà de la roba que porto i del meu pentinat, i potser podria decidir no involucrar-me en això a cap nivell", va declarar avui. "O puc decidir, com faig de vegades, que ho transformaré en alguna cosa positiva. Moltes de les coses que faig les faig servir com a plataforma per promoure dissenyadors escocesos, per convertir-lo en un avantatge", va explicar.
No obstant això, la política nacionalista, que governa en majoria a Escòcia i és la segona força d'oposició a la Cambra dels Comuns, no té dubte que la gent "no s'hauria de centrar tant" en el que porta posat, i assenyala que "tendeixen a ser les dones". "Si hi hagués un interès general en el que vesteixen els polítics, fossin homes o dones, llavors no seria tan problemàtic", va reflexionar.
En l'entrevista a la revista, Sturgeon abunda en la qüestió de la imatge i afirma que els seus col·legues homes, encara que de vegades siguin jutjats pel seu aspecte, "no ho experimenten de la mateixa manera".
"Cada vegada que aparec davant la càmera, a més del comentari sobre el que he dit, hi haurà un comentari sobre el pentinat o la roba que portava", comentari que "sovint està escrit de la manera més horrible i cruel".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema