Consumir uns 50 grams de xocolata negra que no contingui gaire sucre cada dia, juntament amb una dieta saludable i exercici, pot millorar els nivells de colesterol bo, que contraresta el colesterol dolent, i endarrerir a la vegada l'aparició dels principals factors de risc coronari.

Així ho ha considerat el professor de Medicina Interna de la Universitat de Barcelona (UB) i doctor Ramon Estruch, en la seva intervenció en el II Congrés Internacional de la xocolata i el cacau en medicina, que se celebra ahir i avui a Barcelona.

Segons Estruch, el consum habitual de cacau natural és capaç de prevenir complicacions del cor perquè endarrereix l'aparició dels principals factors de risc, com la hipertensió, la diabetis o els trastorns dels lípids a la sang. Aquesta capacitat d'augmentar el colesterol bo es deu a un compost concret del cacau ?-teobromina- que no es troba igual en tots els productes derivats del cacau que hi ha al mercat, ha afegit Estruch.

Un estudi realitzat amb indígenes de Panamà indica que el seu consum habitual de cacau repercuteix en una bona salut cardíaca, que varia totalment quan es comparen amb els resultats que ofereix el mateix grup de persones després de viure un temps a Nova York.