Malgrat el seu caràcter liberal, Hollywood segueix sent una indústria on sortir de l'armari no està exempt de riscos, almenys per a la comunitat d'actors, que encara avui s'exposa al fet que la seva vida privada condicioni, en alguna mesura, el futur de la seva carrera.

Recentment, Matt Damon comentava en una entrevista per al diari britànic The Guardian l'inconvenient que resultava en el seu gremi parlar en públic sobre les preferències sexuals de cadascú.

Per al protagonista de la saga Bourne, com menys sàpiga l'espectador, millor. "Ja siguis heterosexual o gai, la gent no hauria de saber res de la teva sexualitat perquè aquest és un dels misteris que hauries de poder interpretar", va dir Damon, qui el 2013 va fer de parella homosexual de Michael Douglas en l'èxit d'HBO Detrás del candelabro i és conegut per les seves opinions d'esquerres.

Damon va ser molt criticat per les seves paraules, que es van entendre com a retrògrades, i ell les va justificar en termes d'eficàcia professional. "Algú va dir que jo vaig dir que els actors homosexuals haurien de tornar a l'armari. És dolorós que m'atribueixin coses en què no crec", va explicar Damon al programa d'Ellen DeGeneres, famosa presentadora lesbiana parella de l'actriu Portia de Rossi.

Més enllà que fossin encertats o desencertats els seus comentaris, aquests van constatar una realitat existent en una indústria que, des de la seva creació, s'ha mostrat incòmoda amb l'homosexualitat de les seves estrelles.

Durant dècades els estudis han vetllat per evitar que transcendissin les inclinacions sexuals de galants i dives temerosos que una relliscada de llit fes que se n'anés en orris la imatge de seductors del sexe oposat que servia per vendre pel·lícules. S'han escrit moltes pàgines sobre l'homosexualitat de Rock Hudson, Montgomery Clift o Anthony Perkins, i la bisexualitat de Cary Grant i Katharine Hepburn, que van triomfar en una època en què la sodomia estava penada per la llei als EUA i mostrar atracció per persones del mateix sexe era considerat una malaltia mental.

Encara que el moviment de drets civils de la comunitat homosexual ha fet passos de gegant recentment als EUA -el juny el Tribunal Suprem va dictaminar a favor del matrimoni gai-, el rebuig és encara notable en gran part del país.

A Hollywood, molts han decidit sortir de l'armari en públic en els darrers anys per contribuir a l'acceptació social.

Jodie Foster, Zachary Quinto, Neil Patrick Harris, Jim Parsons, Wentworth Miller, Matt Bomer, Ellen Page, TR Knight i Luke Evans són alguns dels que han parlat obertament de la seva homosexualitat i lesbianisme.

Abans que ells, ho van fer Ian McKellen i George Takei, entre d'altres, així com Richard Chamberlain, que va deixar constància d'això en unes memòries que va publicar el 2003. Set anys després, preguntat pel diari The Advocate sobre la seva decisió, va assegurar que "no recomanaria" a un home amb aspiracions de papers protagonistes a Hollywood que sortís de l'armari. "Hi ha encara una tremenda quantitat d'homofòbia en la nostra cultura", va afirmar Chamberlain.

En aquesta mateixa línia s'ha expressat l'actor Rupert Everett, que a diferència de Chamberlain, va revelar la seva homosexualitat quan la seva carrera estava alçant el vol, en la dècada del 1990, i va veure com les ofertes per fer papers principals desapareixien. "Va ser un afer enorme durant tota la meva carrera", va insistir Everett en una entrevista el 2014 amb el diari The Daily Telegraph en què va admetre que, "fins a cert punt", s'havia sabotejat la seva pròpia carrera. "És difícil argumentar que [Everett] no es va veure afectat per sortir de l'armari", va dir Matt Damon.

Un signe que els temps estan canviant també a Hollywood és la carrera de Luke Evans. L'actor gal·lès, que ha estat parella del model espanyol Jon Kortajarena, acumula papers d'acció propis de mascle alfa des d'El Hobbit fins a Dràcula, la llegenda mai explicada, i pròximament se'l veurà combatent criminals de guerra a SAS : Red Notice.