Un banc de bicicletes per fomentar l'esport i l'oci com a hàbits saludables entre les persones usuàries de l'entitat, i que serà obert al públic en general. S'ha batejat amb el nom de Salut i Pedals i és un nou projecte d'Ampans, entitat manresana dedicada a l'atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual, que justament abans-d'ahir va rebre la Medalla de la Ciutat al Mèrit Cívic.

El banc de bicicletes, que serà ubicat al Garden d'Ampans, a Santpedor, i s'estrenarà demà amb una sortida a Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'empresa Pirelli, que dóna suport al projecte amb una dotació inicial de deu bicicletes i de deu cascos.

El material esportiu i de seguretat estarà a disposició de les persones usuàries d'Ampans i de la resta de ciutadans de forma gratuïta, si bé podran fer aportacions voluntàries al projecte, que es destinaran al seu manteniment i creixement, com ara a l'ampliació del parc amb bicicletes adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. La col·laboració també preveu suport per part de Pirelli en qüestions tècniques que puguin significar millores en el manteniment i adaptacions del material. Persones usuàries d'Ampans s'encarregaran de gestionar el nou projecte, que també té la col·laboració d'Esport Ciclista Manresà, entitat que ha identificat tres rutes circulars de diferents longituds amb inici i final al Garden.

Sortida a Sant Salvador

El projecte Salut i Pedals s'engegarà demà. L'entitat ha programat una sortida a Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, escenari de la Festa de la Verema del Bages. A partir d'aquesta data ja funcionarà a ple rendiment i en horari d'atenció al públic del Garden, que disposa de pàrquing, ben comunicat i enmig de l'entorn natural.