Un refugi dissenyat perquè les dones puguin plorar a llàgrima viva amb l'ajuda de pel·lícules i llibres lacrimògens. Són les "habitacions de plorar", l'última aposta hotelera a la capital del Japó, un país on expressar sentiments és gairebé un tabú. Sense grans floritures ni excessos en la decoració, aquestes estances del Mitsui Garden de Yotsuya, un cèntric hotel quatre estrelles a Tòquio, conviden les inquilines a alleujar els seus problemes a través del plor.

El seu reclam és una modesta prestatgeria on es pot trobar tot el que cal per sanglotar fins a quedar satisfetes. Passar la nit en una d'aquestes habitacions costa entre 74 i 148 euros. L'estança, que en matèria de decoració no es diferencia de les de la resta de l'hotel, disposa d'una selecció de 12 pel·lícules de llàgrima fàcil entre les quals hi ha èxits de taquilla com Esencia de mujer (1992) o Forrest Gump (1994), a més de films asiàtics de caire romàntic. Les que prefereixen entrar en un estat anímic amb la lectura hi trobaran quatre manga per a noies amb una extensió adequada per devorar-los en una nit. Amb l'objectiu d'ajudar les inquilines a escollir l'obra idònia per desfogar-se, l'habitació inclou una guia amb un qüestionari senzill per determinar si el més adequat és veure una pel·lícula romàntica o una que tracti sobre l'amistat.

Els japonesos, homes i dones, solen tenir dificultats per expressar els seus sentiments. En un país on molts es regeixen per la filosofia del honne (el que un realment pensa) i el tatemae (el que un diu públicament), donar curs a les emocions es pot considerar una cosa vergonyosa.

La Nakeru heya va sorgir com una alternativa per a la dona moderna, atabalada per compatibilitzar la feina amb la vida personal i social. Un espai per "desfogar-se i donar curs a les llàgrimes per alliberar l'estrès", explica Azusa Mugi, portaveu de l'hotel. La idea sorgeix del manual Kokoro ni kiku namida Serapi (La teràpia de les llàgrimes efectiva per al cor), un volum disponible a l'habitació que advoca pel plor com a mètode per alleujar la tensió i l'ansietat, assegura Mugi.