L'infant Carles de Borbó-Dues Sicílies, cosí de Joan Carles I i mort abans-d'ahir als 77 anys, serà enterrat dijous que ve al panteó d'infants del monestir de San Lorenzo de El Escorial per desig del rei Felipe VI. Així ho ha anunciat el fill gran del duc de Calàbria, Pere de Borbó-Dues Sicílies, en un comunicat en què anuncia "amb profunda pena" la mort del seu pare, ocorreguda dilluns a les 17.50 hores a casa, a la Finca de la Toledana (Ciudad Real).

"D'acord amb la família i per desig de Sa Majestat el Rei, les restes mortals del meu pare seran traslladades a les pròximes hores al reial monestir de San Lorenzo de El Escorial, on serà vetllat", explica a la nota.

Demà, dia 8, se celebrarà al monestir una missa corpore insepulto "de caràcter estrictament familiar", segons recalca el duc de Noto.

Posteriorment serà enterrat al panteó d'infants de San Lorenzo de El Escorial, el mateix lloc on reposen des del 1992 les restes de l'infant Alfons de Borbó, germà petit del rei Joan Carles, traslladats des de Cascais (Portugal), 36 anys després de la seva mort , ocorreguda als 14 anys.