Un cocodril forçut mossegava al Pirineu fa 60 milions d'anys

Investigadors de l'Institut Català de Paleontologia descriuen una nova espècie de rèptil que va conviure amb els últims dinosaures

07.10.2015 | 00:00
Il·lustracció del possible aspecte del cocodril ´Allodaposuchus hulki´

Un equip d'investigadors de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i la Universitat de Barcelona descriuen en un treball publicat a la revista PeerJ una nova espècie de cocodril del cretaci que va conviure amb els últims dinosaures del Pirineu. Allodaposuchus hulki és el nom que s'ha donat a la nova espècie en homenatge al superheroi de Marvel Hulk, ja que es tracta d'un animal molt robust, amb una musculatura molt desenvolupada i, possiblement, amb molta força a les extremitats. La nova espècie va ser descoberta l'any 2003 a prop del poble d'Orcau (Pallars Jussà). Les restes inclouen diverses parts del crani, la columna vertebral, la cintura escapular i les extremitats anteriors.
Les restes presenten tot un seguit de característiques anatòmiques úniques que han permès a un grup d'investigadors de l'Institut català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i la Universitat de Barcelona (UB), encapçalats per Alejandro Blanco, paleontòleg de l'ICP, descriure la nova espècie de crocodilians en un article publicat a la revista científica PeerJ.
Hulki destaca especialment pel desenvolupament de la musculatura, que li permetia mantenir les potes esteses, destinada a mantenir el voluminós cos de l'animal separat del terra. "La seva massa muscular és molt superior inclús en comparació d'altres espècies del gènere Allodaposuchus", ha comentat l'investigador. Aquesta configuració possiblement indicaria un caminar semierecte i no reptant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema