Dels acords de Uptown Funk de Bruno Mars al famós Do not stop me now de Queen, passant per A quien le importa d'Alaska i la famosa Macarena de Los del Río, moltes han estat les cançons triades pels polítics per mostrar els seus dots artístics al llarg dels anys.

"No em creus? Només mira", deia la cançó de Bruno Mars abans que la vicepresidenta Sáenz de Santamaría arrenqués envoltada dels membres d'El Hormiguero d'Antena 3, programa que ha triat com a sintonia d'aquesta temporada el conegut tema.

Amb aquesta coreografia, el moviment de Sáenz de Santamaría va ser seguit per 4.754.000 espectadors, i es va convertir així en el minut d'or de l'audiència televisiva d'abans-d'ahir a la nit, segons dades d'Antena 3.

Però els polítics no només es mouen al ritme de les cançons més actuals. Fa un mes, el líder del PSC, Miquel Iceta, es convertia en fenomen viral després de ballar Do not stop me now de Queen, i corejava la lletra de la tornada deixant clar que "ningú m'aturarà"

A propòsit de la repercussió en les xarxes socials del ball d'Iceta, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, es va unir al seu company més tard, encara que més tímidament, mentre seguia sonant la veu de Freddy Mercury de fons.

A quien le importa, l'èxit d'Alaska i Dinarama que es manté viu des del 1986, va ser la cançó que va acompanyar la conga amb què el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va animar la presència política en el passat Dia de l'Orgull Gai. No és estrany que Iglesias es llancés a ballar aquesta cançó en aquesta celebració, ja que el famós tema d'Alaska es va convertir aquest any en el tema més reproduït en les llistes de les festes de l'Orgull Gai a Espanya.

Al so dels versos que diuen "Jo sé que em critiquen, em consta que m'odien, l'enveja els rosega, la meva vida els aclapara", també es van moure altres representants polítics, com els socialistes Ángel Gabilondo i Antonio Miguel Carmona, que es va llançar a una reinterpretació de l'Everybody loves somebody al programa de María Teresa Campos, Que tiempo tan feliz.

I a El Hormiguero, la que era llavors -maig del 2015-, candidata del PP a ocupar l'alcaldia de Madrid, Esperanza Aguirre, es va marcar el xotis de La verbena de la paloma, aquell que comença preguntant "On vas amb mantó de Manila", però en anglès, ni més ni menys.