La Fundació Rosa Oriol i sor Lucía Caram van ser dos dels noms protagonistes en l'acte de lliurament dels premis LiberPress, que va tenir lloc dijous al vespre a l'Auditori de Girona.

La mediàtica monja manresana va recollir el guardó dedicat a les associacions, que va recaure sobre la Fundació Rosa Oriol, de la qual sor Lucía n'és l'alma mater. El jurat va destacar "la seva tasca solidària i humanitària, i per aconseguir, amb l'esforç personal, implicar-hi la societat civil".

El premi principal es va atorgar al setmanari satíric francèsCharlie Hebdo per tota la seva trajectòria professional, en la qual, amb un humor descarat, s'ha burlat dels totalitarismes i semitotalitarismes polítics i religiosos, i per haver estat i ser, encara, el símbol de la llibertat d'expressió en el món de la premsa, la caricatura. A banda de Charlie Hebdo, hi va haver més guardonats: el LiberPress Catalunya va ser per a ACNUR, el premi de cinema va ser per a Javier de Lucas, el de cançó va recaure sobre la cantant Martirio, el de camins va ser per a l'artista i escriptor francès Titouan Lamazou. Un altre escriptor guardonat va ser l'autor de novel·la negra Petros Márkaris. El LiberPress memorial va rebre un doble reconeixement: un és el memorial Sarajevo i el segon, el memorial Srebrenica. El periodista Boban Minic, veu de Ràdio Sarajevo durant els bombardejos, va recollir el guardó. Finalment, el premi LiverPress va recaure sobre la figura de Carlos Drews, el doctor en zoologia i director del programa d'espècies de World Worldlife Fund (WWF).