Dissabte passat a la tarda es va celebrar al pati de Casa Caritat de Manresa, davant del local dels Tirallongues, l'actuació castellera amb motiu de la Diada del Local que cada any organitza la colla castellera manresana, que va tenir les actuacions, a més dels Tirallongues, dels Castellers de Santpedor i dels Vailets de l'Empordà.

Passaven una mica de les sis de la tarda quan els castellers van encetar l'actuació amb uns pilars de 4 d'entrada, concretament els Tirallongues i els Vailets en van fer 2 de simultanis cada colla, i la colla de Santpedor en va fer un.

Els Tirallongues van començar les rondes amb un 3 de 7 solvent, carregat i descarregat sense cap complicació, demostrant una vegada més el domini que tenen en aquesta construcció. En segona ronda van descarregar un 4 de 7, que es va desquadrar una mica, però que els manresans van saber defensar sense gaires complicacions, i en tercera ronda van optar pel 5 de 6, un castell descarregat sense problemes que va servir per provar nous castellers en posicions de tronc i en el pom de dalt. Per acabar, els de la camisa ratllada van descarregar un pilar de 5.

La colla de Santpedor vol ser de 7

Per la seva banda, els Castellers de Santpedor van actuar amb ganes de fer-ho bé, però amb el punt de vista posat a la seva diada que es celebrarà per primer cop el 25 d'octubre. Els Castellers de Santpedor van ser una mica més conservadors que en cites anteriors i les construccions dutes a plaça van ser més senzilles. Un pilar de quatre va obrir la seva actuació i, posteriorment, van venir el tres de sis, el tres de sis amb agulla i el quatre de sis. Totes les construccions van ser molt sòlides. Un altre pilar de quatre va servir per cloure una actuació de transició entre la millor actuació de la història de la colla santpedorenca i la primera diada que organitzaran. Cal destacar que la colla de la camisa daurada continua intensificant els seus assajos amb la voluntat de convertir-se en colla de set. La cautela és màxima i, en cap cas, ningú assegura aconseguir aquest repte durant aquesta temporada. Això sí, el quatre de sis net descarregat a l'assaig de divendres passat és un indicador que aquest repte l'aconseguiran els santpedorencs més tard o més d'hora.

Pel que fa als Vailets de l'Empordà, van fer un 3 de 6 amb agulla, una torre de 6 i un 3 de 6, i per completar l'actuació van descarregar un pilar de 5.

Els Tirallongues encaren la recta final de la temporada, on encara queden algunes actuacions importants per a la colla. El cap de setmana que ve la colla manresana actua dins els actes de Fira Mediterrània, dissabte a les 6 de la tarda a la Plana de l'Om, juntament amb els Castellers de la Vila de Gràcia; una actuació que ha de permetre als Tirallongues mostrar el seu estat de forma carregant els millors castells que tenen preparats.