Un entusiasta japonès del ramen, la sopa japonesa de fideus, ha provat i ressenyat més de 5.000 tipus d'aquest popular plat nipó produïts en més de 40 països durant dècades, en una recerca per trobar els fideus "perfectes".

El japonès Toshio Yamamoto, de 55 anys, és l'artífex del portal i-ramen.net, una pàgina en la qual des del 1996 recull informació sobre el ramen de tot el món. Fins ara, Yamamoto ha catalogat un total de 5.653 tipus de fideus instantanis a través de textos i vídeos en què apunta dades com els minuts necessaris per bullir els fideus, les calories, el seu contingut sòdic, les característiques i textura dels fideus, i el gust de la sopa.

Tot i l'extensa varietat que ha catalogat al llarg de gairebé dues dècades, la màxima puntuació que ha obtingut un ramen en el seu rànquing és un quatre sobre cinc, de manera que seguirà menjant fideus "fins que en trobi uns de perfectes". Per completar la seva meta compta amb l'ajuda dels seus seguidors de tot el món, que li envien paquets de fideus per contribuir a la seva recerca.

Des de la seva creació, el portal ha rebut més d'1,4 milions de visites i els seus vídeos han estat reproduïts més de 22 milions de vegades, segons els registres de YouTube.