La Fundació Cova Sant Ignasi Manresa organitza de cara al proper dia 31 d'aquest mes, que escau en dissabte, la segona trobada de persones que al llarg dels anys s'han casat al santuari de la Cova, sense cap limitació d'edat ni d'estat civil. De moment, segons informació facilitada per la fundació, s'hi han apuntat 23 parelles.

L'acte consistirà en la celebració d'una eucaristia a les 12 del migdia, seguida d'una visita a l'avantcova, la coveta i al nou espai d'acollida del santuari, i al Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana. Ambdós espais han estat remodelats els darrers anys i les millores són més que substancials. Per finalitzar, s'obsequiarà els participants amb coca i vi als jardins del centre d'espiritualitat.

La primera edició d'aquesta trobada va tenir lloc el dia 5 de juliol amb la participació d'una setantena de parelles. N'hi ha que aleshores no hi van poder assistir i que, segons han explicat fonts de la fundació, van expressar el seu desig que s'organitzés una segona convocatòria de la iniciativa.

Durant molts anys, el santuari de la Cova era un lloc que moltes parelles de la ciutat que decidien passar per l'altar triaven per casar-s'hi. Actualment, en què aquest costum més aviat ha anat a la baixa, ja no és tan habitual veure-hi, sobretot el cap de setmana, les típiques comitives de casori.

La Fundació Cova Sant Ignasi Manresa organitza aquestes trobades dins la seva política dels darrers anys d'obrir el santuari a la ciutadania de Manresa i, alhora, per aconseguir que més persones se sumin als Amics de la Cova.