Un caçador alemany va abatre a Zimbàbue un dels elefants més grans que s'han conegut mai, el que ha revifat la polèmica sobre la caça major suscitada en aquest país per la mort del famós lleó Cecil aquest estiu en mans d'un dentista nord-americà.

"Els ullals de l'elefant eren tan grans, pesaven 55 quilos, que els arrossegava per terra quan caminava", va dir un membre del Grup de Treball de Conservació de Zimbàbue, Johnny Rodrigues. Els experts consideren que són dels més grans mai vistos a la regió.

L'elefant, d'entre 40 i 60 anys, va ser abatut a prop del Parc Nacional Gonarezhou de Zimbàbue durant una "cacera legal", en què va participar un alemany que estava de safari, segons van informar els conservacionistes de la reserva.

L'elefant va morir al vedat de caça Malapati, a Zimbàbue, el que significa que estava fora del parc nacional i, per tant, la seva caça era legal, va assegurar Rodrigues. "No sabem si l'elefant vivia al Parc Nacional Kruger (Sud-àfrica) o a Zimbàbue, però podem assegurar que l'animal era a la zona de safari quan va ser abatut", va assegurar el conservacionista.