Noves dades obtingudes per la nau espacial nord-americana New Horizons i publicats a Science mostren que la superfície de Plutó és diversa, conté muntanyes, glaceres i té una atmosfera boirosa, i presenta molts colors.

La imatge en color obtinguda amb la càmera d'Imatge Visible Multi-Espectral (MVIC) de la nau revela multitud de colors a la superfície del planeta nan, des d'àrees vermelloses fosques fins a l'equador a zones més clares i blavoses en latituds majors.

A més, les dades demostren la presència de muntanyes, glaceres i una atmosfera boirosa que s'estén per gairebé 200 quilòmetres sobre la superfície.

"Sabíem que la superfície de Plutó era heterogènia a partir de dades obtingudes sobre el terreny. Però em va sorprendre veure un color de superfície tan espectacular i la diversitat geològica", va indicar l'astrònoma Silvia Protopapa, investigadora de la Universitat de Maryland i part de l'equip de New Horizons.

La missió New Horizons de la NASA va sobrevolar Plutó el 14 de juliol passat i des de llavors està enviant dades i imatges del planeta nan a la Terra.