Els nostàlgics de Retorn al futur (Back to the Future) estan d'enhorabona: Àustria ha permès l'ús sense un carnet especial del hoverboard, l'aerolliscador que feia servir el protagonista de la pel·lícula en el 2015 imaginari.

"Amb motiu d'aquest històric dia", assegurava ahir amb humor el ministeri de Transport, Innovació i Tecnologia austríac, els seus experts han decidit aclarir el possible ús d'aquest patinet volador per garantir la "seguretat jurídica".

Encara que aquest patinet volador és un mer prototip, els experts austríacs aclareixen que qui en posseeixi un el podrà emprar pels carrers del país com qualsevol monopatí, com un "vehicle de mida petita per ser emprat fora de la carretera".

"Atès que permetria moure en l'aire sense connexió mecànica amb el terra també es considera aeronau. Dependent d'on viatja amb el seu hoverboard (per l'aigua, el sòl o l'aire), es poden aplicar diferents regles", precisa el ministeri. En cas de l'ús més convencional, per terra, tal com feia Marty McFly (Michael J. Fox) en la pel·lícula, l'aerolliscador es podria emprar sense llicències addicionals allà on rodi qualsevol monopatí, com les pistes de skate, carrers de vianants i voreres.

Atès que el patinet volador no és inclòs en el catàleg d'aquells vehicles per als quals s'exigeix un carnet com el previst en el codi de circulació, no és necessària una llicència de conduir.

L'única limitació que imposen les autoritats austríaques és que el seu ús no suposi "cap molèstia ni cap perill per als vianants i el trànsit rodat".

Tampoc no és obligatori portar casc o colzeres, tot i que "és una bona idea per a la seva pròpia seguretat usar un casc" en manejar un aerolliscador.