El portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, va desmentir ahir que el papa Francesc tingui un petit tumor al cervell com han publicat els diaris del grup italià Quotidiano Nazionale (QN ).

Els diaris Il Giorno, La Nazione i Il Resto del Carlino van publicar ahir la notícia que el papa Francesc va viatjar fa temps a una clínica de la Toscana per visitar l'especialista japonès de fama mundial Takanori Fukushima respecte d'una petita taca al cervell i que se li va diagnosticar que era un tumor curable sense haver d'operar.

"El Papa està desenvolupant com sempre la seva activitat intensa", va explicar Lombardi, mentre que el vicedirector de la sala de premsa, Ciro Benedettini, va recordar els viatges previstos de Francesc a l'Àfrica el novembre i a Mèxic al començament del 2016.

El director del grup QN, Andrea Cangini, va replicar que el desmentiment per part del Vaticà era "comprensible i esperat", però va reafirmar que la notícia publicada era certa. Va afegir que s'ha trigat temps a publicar fins que es va comprovar que era totalment veritat.

En un comentari editorial del mateix Cangini, que apareix al costat de la notícia en els rotatius, s'explica que en un primer moment es va dubtar de si publicar-la, ja que es tracta d'un assumpte privat, però que finalment es va decidir fer-ho "en creure que el dret a la privacitat (en aquest tipus de personalitats) és menys important que el dret de l'opinió pública a ser informada".