L'huracà Patricia va passar de ser l'huracà amb les ratxes de vent més veloces mai registrades a una simple depressió tropical en tocar terra. A uns 155 quilòmetres de la ciutat de Zacatecas va ser qualificat de depressió, mentre prosseguia el desplaçament pel centre-nord de Mèxic, segons va informar ahir el Servei Meteorològic Nacional (SMN) de l'estat mexicà.

L'huracà Patricia va perdre molta força ahir a la tarda en passar de categoria 5 en l'escala Saffir-Simpson (de cinc nivells), amb la qual va tocar terra a Mèxic divendres, a depressió tropical.

En el butlletí de les 10.15 hora local (15.15 GMT), l'organisme va detallar que s'esperaven "pluges de molt fortes a intenses en el nord-est i occident de Mèxic, així com ratxes de vent i onatge elevat en els estats del Pacífic Central i nord-est del país".

A més, es van registrar precipitacions de 285 mil·límetres al Nevado de Colima, Jalisco, des de divendres, va destacar l'organisme.

Patricia avançava ahir a la tarda 39 quilòmetres per hora cap al nord-est i se situava als voltants de la població de Santa Rita, Zacatecas, a 155 quilòmetres al nord-est de la capital homònima d'aquest estat mexicà, i a 175 quilòmetres al sud-oest de Saltillo, a l'estat de Coahuila.

Abans de tocar terra -a un quart de set de la tarda segons l'hora local mexicana, un quart de dotze a Greenwich, de divendres, l'huracà tenia vents sostinguts de 270 km/h i havia registrat pics de 325 km/h, cosa que el convertia en el major huracà registrat de la història, superant fins i tot al tifó Haiyan, que va devastar Filipines el novembre del 2013.