La carn processada és cancerígena per als humans, mentre que la carn vermella "probablement" també ho és, segons un estudi divulgat per l'Agència Internacional d'Investigació sobre el Càncer (IARC), que depèn de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Els experts van concloure que cada porció de 50 grams de carn processada consumida cada dia augmenta el risc de càncer colorectal el 18%. "Per a un individu, el risc de desenvolupar càncer colorectal pel seu consum de carn processada segueix sent petit, però aquest risc augmenta amb la quantitat de carn consumida", segons el doctor Kurt Straif, cap del Programa de Monografies de la IARC. El director de la IARC, Christopher Wild, recorda el "valor nutricional" de la carn vermella, pel que estima que l'estudi servirà a governs i agències reguladores per emetre les seves pròpies recomanacions dietètiques.

Xifres de Projecte sobre la Càrrega Global de Malaltia apunten que prop de 34.000 morts per càncer a l'any a tot el món són atribuïbles a dietes riques en carn processada. Si es demostrés el risc de la carn vermella, les dietes que en són podrien ser responsables de 50.000 morts anuals. Aquestes xifres contrasten amb el milió de morts a l'any atribuïbles al tabac, les 600.000 al consum d'alcohol o les 200.000 vinculades a la contaminació de l'aire.