Els Castellers de Berga han alçat, dissabte passat, a la que consideren la seva plaça talismà, la Viladomat de Berga, un castell de rècord: un 4 de 7 amb agulla, que representa el número cent dels castells de set pisos de la colla berguedana.

Dins dels actes del Correllengua i amb els Margeners de Guissona i els Castellers del Riberal, com a colles convidades, els Castellers de Berga van començar la diada amb dos pilars de 4. El primer castell de la tarda era el que havia de ser l'aleta número 100 a castells de 7 pisos, el 4 de 7 amb agulla, de la gamma alta dels 7 pisos. Aquest castell va ser molt celebrat, però la feina no s'havia acabat i, seguidament, van encarar el 5 de 7, el seu castell sostre; i el tercer castell va ser el 3 de 7 amb agulla, una construcció al qual la colla hi té molt respecte perquè és un dels que més els ha costat dominar. El 3 de 7, de dissabte, però va anar molt bé, amb una pinya compactada i concentrada. Per posar la cirereta al pastís, van alçar dos pilar de 5 simultanis. En total, a l'actuació vam alçar 4 pilars de 5 amb 3 alineacions diferents. Per la seva banda, els Margeners van fer un 3 de 7 com a castell més destacat i els de la Catalunya Nord, un 2 de 6.

Orgullosos de la feina feta a la Plaça Viladomat, unes 250 persones van sopar a Cal Cuberas i van rematar la festa a La General.

La setmana vinent arriba l'última actuació dels Castellers de Berga de la temporada abans de la parada de l'hivern i el canvi de junta directiva i junta tècnica. A Súria, hi actuaran el dissabte 31 d'octubre, juntament amb els Salats de Súria i Castellers del Poble Sec.