El cuiner Ferran Adrià va defensar ahir que es mengi carn "de qualitat i de forma moderada", en ser preguntat per l'informe de l'Organització Mundial de la Salut sobre el risc tenir càncer per la seva ingesta. "Jo continuaré menjant carn moderadament, de qualitat i boníssima", va dir el xef català, que, tot i que va demanar que es deixi "treballar els experts", considera que ha estat una advertència "mal explicada".

Adrià ha assenyalat que és conegut que "tot el que mengem afectarà la nostra salut", pel que ha advocat perquè imperi la "lògica" i es consumeixin els productes de forma moderada.

El xef català, considerat un dels millors cuiners del món, ha explicat que tothom pensa que "cal menjar productes naturals", i el que la majoria no sap, per exemple, és que el tomàquet que consumim "no és natural", ja que és una varietat de l'original que procedeix dels Andes. Així ho ha explicat abans d'inaugurar a Gijón l'exposició Innovation Space, un espai interactiu itinerant desenvolupat per ell en col·laboració amb Telefónica.

Ferran Adrià ha remarcat la importància de l'educació lligada a les noves tecnologies, una disciplina que a través d'Internet "està canviant la història de la humanitat". "A Espanya sona una mica a xinès, i és un problema molt gran. Ens porten deu anys d'avançada", ha emfatitzat.

El xef ha explicat que el futur passarà per l'educació "a la carta" a través d'Internet i ha recordat que els últims avenços en aquest camp han permès que "la intel·ligència de l'ésser humà en cent anys s'ha doblat". En aquest context, s'ha referit a la Bullipèdia, una eina per a professionals que conté la codificació de la cuina dels darrers 50 anys i que serveix per educar i inspirar els xefs.

"El gran problema de la societat és l'ansietat, que no lliga amb la investigació", va comentar.