El mexicà Andrés Moreno, considerat l'home més obès del món, ha començat el seu camí de retorn a la salut esperonat per una picada d'ullet del portuguès Cristiano Ronaldo, qui li ha enviat una samarreta signada.

Moreno, de 37 anys, va ser sotmès aquesta setmana a una operació que l'ajudarà a perdre pes i l'aproparà a una vida normal, després d'haver arribat al doctor José Castañeda amb 435 quilos.

L'alegria del pacient pels bons pronòstics de l'operació ha crescut en conèixer el gest del golejador del Reial Madrid, qui en un desplaçament entre els seus dos partits d'aquesta setmana va dedicar al mexicà una càlida salutació i la seva samarreta signada.

En referir-se al regal, Moreno va dir a Efe que el consultor de Relacions Públiques David Espriu el va cridar des de Madrid per donar-li la notícia i ell va reaccionar amb un atac de plor, una forma de canalitzar la seva emoció.

"Moltes gràcies a tots, entre els quals a Cristiano Ronaldo, per interessar-se pel meu cas. De vegades penses que ells estan en un altre nivell, allunyats de la gent, i no és així; em sento com si m'ha- guessin fet un gran regal de Nadal abans d'hora", va comentar.

L'obsequi de Ronaldo es va sumar a un detall dels jugadors de les Chivas de Guadalajara, el club més popular del futbol mexicà, que van filmar un simpàtic vídeo dedicat al policia retirat, originari de Ciutat Obregón, al nord-oest del país.

"M'ha ajudat tanta gent i encara m'ajuden que ara vull enfocar la meva vida o bona part d'ella a ajudar persones que es troben en la meva situació", va assenyalar Moreno, agraït per les nombroses mostres de solidaritat de diverses parts del món.

Si es compleixen els pronòstics dels doctors que el van operar a Guadalajara, a l'oest de Mèxic, en un any Andrés Moreno arribarà a pesar uns 80 quilos, la qual cosa significarà que des de l'inici del seu tractament amb Castañeda s'haurà alliberat de 355 quilos de pes.