Manresa té un restaurant amb tres estrelles Michelin. Però queda una mica lluny. És als Estats Units, a la població californiana de Los Gatos, a la badia de San Francisco. El xef David Kinch va posar el nom de Manresa al seu establiment perquè en aquesta zona hi ha diverses referències a la ciutat a causa dels primers missioners jesuïtes que s'hi van establir. D'aquesta manera l'estada de sant Ignasi a la capital del Bages ha traspassat fronteres.

El restaurant Manresa ha rebut recentment la tercera estrella Michelin. Fins ara en tenia dues. A més a més, però, es dóna la circumstància que el juliol del 2014 l'establiment va tenir un greu incendi que va destrossar la cuina. Pocs mesos després de reobrir el local li ha arribat el reconeixement, que el situa entre els millors restaurants del món.

"Aquesta tragèdia potser li va donar l'oportunitat de repensar el que estava fent a la cuina. I va sortir absolutament brillant, amb més profunditat, elegància, creativitat i més emoció en el seu menjar", va declarar el director internacional de les guies Michelin, Michael Ellis.

Kinch va rebre la notícia a Irlanda, on participava en un simposi sobre alimentació.

Nascut l'abril del 1961, va fundar el restaurant el 2002. Va obtenir dues estrelles Michelin durant sis anys consecutius, i ara li ha arribat la tercera.

L'establiment Manresa ha rebut diversos reconeixements al llarg dels últims anys. Ha estat escollit un dels 50 millors restaurants del món per Restaurant Magazine i també és entre els 50 millors dels Estats Units, en opinió de la revista Gourmet.

Ofereix un menú de degustació que costa 210 dòlars, uns 190 euros al canvi actual, amb productes de temporada procedents de la seva granja Love Apple.