Un projecte per moure una mà robotitzada amb el cervell humà va rebre el 14è premi Domènec Valero del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials i Graduats de Manresa. El guardó distingeix el millor treball de final de grau en l'àrea de l'enginyeria industrial de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM).

L'autor del treball Sistem Brain Computer Interface és Juan Ignacio Martín, que ha cursat el grau d'enginyeria en l'especialitat d'electrònica. En concret, aquest sistema dissenyat es basa en què, a partir d'un dispositiu tecnològic, es pretén controlar el prototip d'una mà humana robotitzada. La mà és controla a partir de les ones cerebrals mesurades per un elèctrode connectat al cap de l'usuari. La informació captada pel lector de senyals electroencefalogràfics és enviada per radiofreqüència a la mà, que és governada segons la intenció de l'usuari.

El segon millor treball va ser Control Centralitzat de Consums Energètics de l'empresa Knauf, l'autor del qual és Albert Pont. El tercer va ser per a Rafael del Viso pel "Projecte de disseny d'un transportador automàtic".