La temporada no podia haver acabat millor per als Castellers de Santpedor, que continuant amb la seva progressió aquest diumenge van descarregar el primer castell de set de la seva història, que va començar l'any 2013. La fita va arribar a la diada dels Sagals d'Osona que va tenir la presència de la colla local, dels Minyons de Santa Cristina d'Aro i dels Xerrics d'Olot.

La colla santpedorenca va arrencar amb una torre de sis, una construcció que tenen ben apamada. La prova de foc va arribar a la segona ronda, quan els Castellers de Santpedor van intentar, per primer cop, un castell de set pisos. Malgrat ser una construcció sòlida i assajada, la canalla es va fer enrere un cop els dosos estaven col·locats. Els Castellers de Santpedor no van caure en el desànim i després de fer un tres de sis van intentar fer un pis més. I ho van a aconseguir. El canvi d'enxaneta va funcionar i, per primer cop, els santpedorencs van descarregar el quatre de set. L'alegria que es va viure a la plaça de la catedral de Vic va ser indescriptible. Un pilar de quatre d'inici i dos més de comiat van completar l'actuació dels bagencs, amb la qual els Castellers de Santpedor clouen una temporada apassionant que ha anat de menys a més.

El millor any dels Tirallongues

Per la seva banda la colla castellera Tirallongues de Manresa també ha tancat la seva temporada de la millor manera i l'ha convertit en la més bona de la història, igualada a punts amb la temporada 1997, segons la puntuació del XXVI Concurs de Castells.

Aquest cap de setmana, els manresans han estat a l'actuació de Vigílies que es va fer dissabte a la plaça Sant Domènec, juntament amb els Castellers de l'Alt Maresme (els Maduixots) i els Castellers de Caldes de Montbui; i diumenge a les 12 del migdia, a Crist Rei, va tenir lloc la Diada de Sant Martí, diada de la colla manresana, juntament amb la colla Jove de Vilafranca i els Nyerros de la Plana.

Dissabte, els Tirallongues van oferir uns pilars de 4 d'entrada, i, tot reservant els bons castells per a l'endemà, van oferir un 4 de 7, un 3 de 7 i un 5 de 6, i van acabar l'actuació amb l'habitual pilar de 5. Tots els castells es van descarregar sense complicacions.

Diumenge, la diada va començar amb els pilars de 4 d'entrada, 2 de simultanis dels Tirallongues i dels Nyerros i un de la Jove. Els Tirallongues van provar els castells màxims que tenien disponibles i van començar amb un 5 de 7, descarregat amb solvència. En segona ronda van tirar el 5 de 7 amb agulla, un castell molt complicat, que un cop estava gairebé carregat el van desmuntar. En la repetició el van tornar a provar i aquesta vegada va sortir millor i es va descarregar sense gaires complicacions. En tercera ronda van provar el 4 de 7 amb agulla, un castell que ja l'han aconseguit altres vegades aquesta temporada, i que es va descarregar bé. Per acabar l'actuació els manresans van fer un vano de 5, un pilar de 5 flanquejat de dos pilars de 4.

Els Tirallongues acaben la temporada amb bones sensacions: han recuperat la desitjada torre de 7, que feia 14 anys que no descarregaven, amb altres castells de la gamma alta de 7.

Els Penjats actuen a la UAB

Pel que fa als Penjats del Campus de Manresa, dijous passat van assistir a la diada castellera de la festa major de la UAB, on també participaven els Ganàpies de la UAB i els Trempats de la Pompeu Fabra. Les colles estaven convocades a la plaça cívica de la UAB, on es van alçar els tres pilars de quatre d'entrada. Els Penjats van començar amb un tres de cinc net molt tranquil, esperant pujar-lo sobre pinya en properes diades; per oferir en segona ronda un quatre de cinc net en què des de dosos es va patir una mica per la sortida de canalla, però que va baixar ràpid. En última ronda els manresans van fer un dos de cinc que va perdre les mides però que es va descarregar molt serè.