La Carpa del Riu, El Sielu, Stroika i Silenci han rebut de mans de l'Ajuntament de Manresa un distintiu que valora la responsabilitat social i les bones pràctiques empresarials d'aquests quatre locals d'oci nocturn manresans. Concretament, el Q de festa!, que és com s'anomena el segell, remarca la voluntat d'aquests espais per treballar per oferir diversió de qualitat, reduint riscos i prevenint conductes perilloses en l'àmbit de la salut, drogues, abús d'alcohol, etc. Per la seva banda, la Gramola i el Villa Lola han estat realitzant tot el procés i es preveu que en breu també puguin rebre el distintiu.

El projecte al qual s'han sumat aquests locals per tal d'aconse-guir el segell de qualitat ha consistit en dues fases. En la primera, s'ha constituït una taula de participació ciutadana sobre l'oci nocturn i s'han elaborat propostes. En la segona, i de manera paral·lela, s'ha realitzat una campanya d'assessorament i i sensibilització entre els establiments del sector perquè adoptessin determinades mesures i adeqüessin els locals per afavorir conductes saludables i la prevenció de riscos. Aquestes mesures han inclòs la formació del personal i el consumidor o assistència mèdica, per posar alguns exemples. Al final del procés, els quatre establiments han acreditat disposar d'aquests serveis bàsics i han rebut el distintiu.

L'acte d'entrega del segell Q de festa! va tenir lloc dimarts al vespre al Kursaal Espai Gastronòmic i van intervenir-hi el Dr. Joan Colom, subdirector general de Drogodependències del departament de Salut; i les regidores Mercè Rosich i Àuria Caus.

Van ser-hi també els regidors Olga Sánchez i Miquel Davins; a més a més d'entitats que han participat en les sessions de taula NitsQ Manresa, com Creu Roja, Althaia, Mossos d'Esquadra, Policia Local, Àngels de Nit (alumnes d'Animació Sociocultural) i representats de locals.