El cervell gaudeix gràcies al menjar i especialment amb aliments com la xocolata, que l'estimula més que una imatge eròtica, especialment els homes, segons un estudi neurocientífic sobre menjar i emocions.

Promogut per Canal Cuina i dirigit per un equip de fisiòlegs, neuròlegs, investigadors, engi-nyers i psicòlegs, es tractava de saber com respon el cervell humà davant la visió dels aliments i durant l'acte de menjar, per al qual s'ha seguit l'activitat neuronal en una mostra representativa de 40 persones de 18 a 80 anys.

En menjar es produeix una activació emocional del cervell, és a dir, "el menjar ens emociona", ha indicat la directora de Canal Cuina, Mandi Ciriza. El coordinador de l'estudi, el catedràtic de Fisiologia de l'Institut de Neurociències CSIC-UMH Miguel Valdeolmillos, ha destacat que "és pioner i rellevant perquè passem entre 7 i 8 anys menjant".

En una primera etapa es van determinar els aliments preferits dels espanyols a través d'un estudi de mercat, i va resultar que són el pernil, la truita, els guisats tradicionals i la xocolata, als quals es va sumar el tàrtar de salmó per contrastar la resposta del cervell davant sabors desconeguts.

Després es va analitzar la resposta del cervell durant la visualització i durant la ingesta d'aquests aliments i plats, amb resultats que demostren que hi ha "una forta activació emocional i involuntària en el cervell quan veiem l'aliment i quan el tastem", s'indica en l'estudi, que es va presentar ahir.

Veure i menjar xocolata genera la resposta emocional més intensa, més en els homes (69%) que en les dones (62 %), i superior a altres estímuls visuals positius com imatges de sexe, viatges o esport.