Maite Zaldívar, l'exdona de l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz, va soritr ahir de la presó d'Alhaurín de la Torre (Màlaga) amb un primer permís de sis dies després d'estar reclosa poc més d'un any en compliment de la seva condemna de dos anys i mig de presó per blanqueig de capitals.

Zaldívar va abandonar somrient i amb ulleres de sol la presó a les 10.40 hores, va saludar amb els dos braços enlaire, es va fer el senyal de la creu, es va abraçar a les seves dues filles, va fer un petó a la seva parella i únicament va declarar que estava "molt bé" abans d'entrar al vehicle amb el qual va marxar.

El seu advocat, Francisco Miranda, que també l'esperava a la sortida, havia assegurat prèviament als periodistes que ella estava molt contenta i que espera que el seu pròxim permís el gaudeixi per Nadal. El jutge de Vigilància Penitenciària va estimar la queixa presentada el 5 d'agost passat pel lletrat de Maite Zaldívar després de la denegació del permís el 29 de juliol per part de la junta de tractament de la presó i va revocar aquesta decisió.

Zaldívar va ser jutjada en un procediment en què també va ser condemnada la tonadillera Isabel Pantoja a dos anys de presó; Julián Muñoz; el germà de Maite -Jesús- i 3 persones més. L'exdona de l'exalcalde va ingressar a la presó el 27 d'octubre del 2014.

L'acte judicial que ha concedit aquest permís va recordar en el seu dia que alguns requisits per atorgar-la eren que l'intern hagi complert la quarta part de la condemna i que no s'hagi observat mala conducta. En aquest cas, Maite Zaldívar ha complert un quart de la condemna, està classificada en segon grau de tractament penitenciari "i no s'observa mala conducta, al contrari", precisava la resolució.

També destacava l'actitud de Zaldívar de "plena adaptació i integració modular amb internes i institució", que "reconeix els fets comesos i les seves conseqüències", i que la possibilitat de reincidir en aquests delictes o de cometre'n de nous "és molt improbable". Durant el judici, la defensa de Zaldívar va admetre que havia creat societats i mogut diners de l'exalcalde de Marbella a Suïssa, però sense conèixer-ne la procedència il·lícita.

També va reconèixer que, després del divorci, havia intentat posar fora de perill de Muñoz els diners que quedaven a a la casa.