L'actor nord-americà Charlie Sheen ha confirmat aquest dimarts que des de fa quatre anys porta el virus de la sida i que persones que no va identificar li han fet xantatge per evitar que es conegués la seva situació.

En una entrevista a la cadena NBC, Sheen va dir que les molèsties van començar amb un fort mal de cap i una "embogidora" migranya. "Vaig pensar que era un tumor cerebral i creia que estava acabat". Va optar per parlar públicament sobre aquest tema després d'haver pagat "milions" de dòlars a persones que l'amenaçaven de divulgar-ho.

"Sóc aquí per admetre que sóc VIH positiu", va afirmar Sheen en l'entrevista al programa Today de la cadena de televisió, l'endemà que diversos mitjans de comunicació anticipessin aquesta possibilitat. "Són tres dures lletres difícils d'empassar", va afegir referint-se a les sigles del virus d'immunodeficiència humana.

Preguntat sobre com va poder contagiar-se, Sheen va respondre que no ho sap del cert i va assenyalar que és "impossible" que hagi transmès el virus a persones amb les quals ha tingut contacte.

Va reconèixer haver tingut relacions sexuals amb dues persones sense preservatiu, però va afegir que estan sota la cura del seu metge, i els va anticipar que era portador del virus.

L'actor, de 50 anys, va dir que havia decidit fer pública la seva condició per aturar "aquesta sèrie d'atacs, de mentides i nocives històries" que s'han publicat sobre la possibilitat que hagués "amenaçat la salut d'altres persones". Creu que van ser "persones pròximes" del seu cercle les que van filtrar que estava infectat: "algunes persones en què vaig confiar, va resultar que em van trair".