Prop de 200 persones es van aplegar dimarts a Santpedor per donar el tret de sortida al programa de caminades saludables "A cent cap als cent" amb una primera passejada de 7 quilòmetres a l'entorn del municipi, que va portar els participants fins a l'ermita de Santa Anna, l'aiguamoll de la Bòbila, tot resseguint la Sèquia, i el nucli antic de la vila. Els participants van finalitzar l'activitat a Cal Llovet, amb un dinar de germanor i l'espectacle de la llar d'avis de Ca l'Arola.

Es tracta d'un projecte de passejades adreçades a la gent gran, es va crear l'any 2001 i hi participen grups provinents d'una cinquantena de municipis d'arreu de la província. Durant aquest temps, tots ells han anat fent, com a mínim, una proposta de recorregut pel seu entorn geogràfic a partir d'uns requisits mínims que tenen l'objectiu d'adaptar-los necessitats del col·lectiu de la gent gran. És per aquest motiu que les caminades es desenvolupen en entorns plans, com ara pistes forestals o camins de muntanya, reduint el màxim possible els trams urbans. Les distàncies dels recorreguts són entre els 6 i els 10 quilòmetres, de manera que l'activitat física duri unes tres hores com a màxim.

La d'aquest dimarts ha estat la primera de les quatre sortides previstes que es desenvoluparan durant aquest hivern i la primavera vinent. Enguany, Santpedor participarà al grup de caminades format pels municipis de Lliçà de Vall, on s'hi portarà a terme la segona sortida (el febrer), Caldes de Montbui (el març) i Sant Climent de Llobregat. En aquest municipi la caminada se celebrarà en una data encara per concretar entre final de març i primer d'abril. Serà la darrera de les sortides del programa, que finalitzarà, com cada any, amb la jornada de cloenda durant el mes de maig.