Adolescents depressius sense tractament per no haver estat diagnosticats

20.11.2015 | 00:00

El 75% dels adolescents depressius no rep tractament perquè no han estat detectats o han estat infradiagnosticats, i justament fer front als trastorns psíquics com l'ansietat a edats primerenques serveix per evitar que es desenvolupin o s'agreugin més endavant.
Així ho va destacar José Pedro Espada, president del comitè organitzador del I Congrés Internacional de Psicologia Clínica i Salut en Nens i Adolescents, que va citar l'estudi Depression and suïcidi in children and adults, de Gary R. Maslow, Katheleen Dunlap i Richard J. Chung, de la Universitat de Duke (EUA).
Hi ha una llacuna en el tractament d'aquests adolescents per una "falta d'inversió" per consolidar la figura del psicòleg en l'atenció primària amb vista a una detecció precoç i evitar que s'agreugi, va explicar Espasa en la presentació del congrés.
Una depressió lleugera en la infància es convertirà en severa en l'edat adulta, el que suposa un cost personal, social i econòmic, va comentar.
Així doncs, va insistir en la necessitat d'intervenir en els problemes emocionals i de salut mental en la infància, ja que el 20% dels nens té ansietat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema