Els termòmetres baixaran uns set graus, segons les previsions meteorològiques. Ahir, a la regió central, es van registrar unes temperatures similars a les de divendres, quan el fred ja es va començar a imposar, però avui s'esperen temperatures gèlides a la matinada.

Als municipis de la Catalunya Central calia posar-se roba d'abric ahir. I és que a poblacions com Berga la temperatura va ser de 14,1 graus centígrads de màxima, un registre similar al de divendres. A Manresa, el temps va tenir un comportament semblant i ahir el mercuri es va situar als 16,6 graus, mantenint el fred que ja es va notar divendres. S'ha de tenir en compte que dijous a les dues capitals comarcals el termòmetre estava entre quatre i cinc graus per sobre. Les temperatures mínimes no han baixat tan dràsticament i, segons l'Agència Estatal de Meteorologia, a Manresa fins i tot les temperatures mínimes de la matinada han pujat suaument en els últims dies. Tot i això, la sensació de fred era intens ahir al Bages pel vent que bufava.

Als nuclis situats al Pirineu sí que van notar ahir que feia més fred. A la Molina, el mercuri arribava als 10 graus centígrads de màxima, quan divendres la temperatura era de 14,1 graus. A la Seu d'Urgell ahir hi havia 12,8 graus de màxima i el dia anterior es van registrar 16,8.

Les previsions meteorològiques apunten que avui encara baixaran molt més les temperatures. S'espera que a Manresa, per exemple, la màxima sigui de 9 graus. Ahir les previsions indicaven que, sobretot, la matinada passada les temperatures hagin arribat a baixar dels 0 graus a la capital bagenca. A Berga, es preveu que al llarg del dia el mercuri no superi els 7 graus.

El vent va ser protagonista al llarg del dia d'ahir. A la Catalunya Central els Bombers van fer sis sortides per incidències relacionades amb el fort vent que bufava, cap de les quals era greu. En el conjunt del país van fer 232 sortides. La majoria de les actuacions dels Bombers de la Generalitat va consistir a retirar branques d'arbre caigudes i a netejar vies i zones d'accés. També van dur a terme revisions i sanejaments de façanes, així com la retirada d'objectes i mobiliari urbà malmès pel vent. No hi va haver cap persona ferida com a conseqüència de les ventades. Unes temperatures gèlides que també arribaran a tot el territori català. A part, Protecció Civil ha activat el pla Neucat en previsió de nevades al Pirineu.